Το favicon είναι εκείνο το μικρό εικονιδιάκι που φαίνεται στη γραμμή αναζήτησης του φυλλομετρητή, αριστερά από το URL και συνήθως είναι σε διαστάσεις 16x16 ή 32x32 εικονοστοιχεία. Είναι γνωστό ότι στο Weebly, μια πολύ βολική και εύχρηστη υπηρεσία για την κατασκευή ιστοτόπων, η προσθήκη favicon παρέχεται στα επί πληρωμή προγράμματα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να προσθέσουμε τέτοιο εικονίδιο στον ιστότοπό μας και να του δώσουμε μια πιο επαγγελματική διάσταση, ακόμα κι αν έχουμε δωρεάν λογαριασμό στο Weebly.
Οι ενέργειες έχουν ως εξής: πρώτα βρίσκουμε ή φτιάχνουμε το favicon που μας εκφράζει (π.χ. μια υπηρεσία δημιουργίας τέτοιων εικονιδίων είναι το http://www.favicon.co.uk). Έπειτα το ανεβάζουμε κάπου (σε έναν δικό μας χώρο ή σε κάποια οnline υπηρεσία) και σημειώνουμε το URL. Κατόπιν πηγαίνουμε στην επεξεργασία (Edit) του ιστοτόπου μας και πατάμε στην καρτέλα settings στο πάνω μέρος. Στο παράθυρο που θα αναδυθεί (με τίτλο edit site settings) επιλέγουμε το πεδίο Search Engine Optimization (SEO) και στο πλαίσιο Footer Code εισάγουμε τον εξής κώδικα:
πατάμε Save στο κάτω μέρος της καρτέλας και μετά Publish πάνω δεξιά.
Το θέμα έχει πλέον διευθετηθεί!


This entry was posted on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.