Καθημερινά χρησιμοποιώ 2-3 διαφορετικούς υπολογιστές και συχνά χρειάζεται να κρατώ σημειώσεις για διάφορα. Π.χ. για να θυμηθώ κάτι ή για μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που ανακάλυψα ή μια ενδιαφέρουσα άποψη που διάβασα. Μέχρι τώρα τα σημείωνα όλα σε διάφορα χαρτάκια, τα οποία ή τα έχανα ή δεν μπορούσα να τα έχω όλα μαζί. Από εδώ και στο εξής όμως όλα θα τα κρατώ στο Evernote. Πρόκειται για ένα σημειωματάριο ηλεκτρονικής μορφής. Οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον, γραπτές σημειώσεις, κείμενα ολόκληρα, εικόνες, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, τραγούδια, ιστοσελίδες και πολλά άλλα, μπορώ να το περνώ στο σημειωματάριο αυτό. Μετά μπορώ να βλέπω online όλες μου τις σημειώσεις, να τις επεξεργάζομαι, να τις σβήνω, να τις αλλάζω, να τις σχολιάζω κλπ.
Το Evernote το κατεβάζουμε από εδώ σε διάφορες μορφές: για τον υπολογιστή, για κινητό τηλέφωνο, για pda, για εγκατάσταση σε φλασάκι, ώστε να το έχουμε πάντα μαζί μας κλπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια τυπική εγγραφή, στην οποία δίνουμε ένα username και ένα password, τα οποία θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θέλουμε να συγχρονίζουμε ή να βλέπουμε και να επεξεργαζόμαστε τις σημειώσεις μας. Ο δωρεάν λογαριασμός προσφέρει μέχρι 40 MB δεδομένων το μήνα με συνεχή ενημέρωση για το ποσοστό που χρησιμοποιείται ή απομένει. Για τους πολύ απαιτητικούς υπάρχει και λογαριασμός επί πληρωμή, ο οποίος προσφέρει πολύ παραπάνω αποθηκευτικό χώρο.
Το Evernote λειτουργεί και με drag-n-drop (π.χ. για μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που βρήκαμε- ακόμη και ως πρόσθετο του Firefox) και μέσω email: δηλαδή μπορούμε να στέλνουμε οτιδήποτε ενδιαφέρον (π.χ. μια φωτογραφία ή μια φωνητική σημείωση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μας υποδειχθεί κατά την εγγραφή μας και αυτό αυτομάτως θα περιλαμβάνεται στις σημειώσεις μας.


This entry was posted on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.